Picard - s tradicí od roku 1928

Picard - s tradicí od roku 1928

Poznejte tajemství úspěchu rodinné firmy Picard, která už více než 90 let vyrábí kvalitní kožené doplňky pro muže a ženy. 


Firmu Picard založil roku 1928 Martin Picard se svými syny Edmundem a Aloisem v německém městě Obertshausen. Z generace na generaci předávali lásku ke krásnému koženému zboží a hlavně zkušenosti a znalosti potřebné pro vysoce kvalitní práci s kůží. Tato filozofie předávání tradic a hodnot ve spojení s duchem objevování a inovativních nápadů vedla k tomu, že se rodinný podnik stal globálním hráčem. Dnes pro Picard pracuje více než 2000 lidí po celém světě. 

 

Crossbody kabelka Picard

 

Udržitelnost a odpovědnost - pro Picard úplná samozřejmost

Ve firmě Picard jdou ruku v ruce hodnoty jako je tradiční řemeslo a nejvyšší kvalita, stejně jako respekt k lidem a životnímu prostředí. To zahrnuje udržitelnost na hospodářské, ekologické a sociální úrovni. Ne jen jako plané sliby, ale program a poslání aplikované v praxi. Odpovědné používání planety a jejích zdrojů je důležité pro život a přežití budoucích generací. Proto Picard chápe udržitelnost jako zásadu nespotřebovávat více, než je možné v budoucnu obnovit, regenerovat nebo zajistit. Ke stejným zásadám zavazuje i své dodavatele. 

 

Růžová crossbody kabelka Picard

 

Životní prostředí

Picard je v souladu s nařízením REACH, jehož cílem je zlepšit ochranu lidského zdraví a životního prostředí před riziky, která mohou představovat chemické látky. Při používání a likvidaci chemikálií - například při činění kůže - jsou dodržovány celosvětové evropské normy, i když místní požadavky jsou často mnohem méně přísné.

Například výhradní dodavatel kůže v Bangladéši patří k jednomu procentu společností připojených k systému úpravy vody: zpět do vodního cyklu se vrací pouze vyčištěná a upravená voda.

Pokud je to možné, Picard spoléhá na zdroje obnovitelné energie. Například v její centrále v Německu je vyráběna elektřina pomocí fotovoltaiky.

 

Dámská kabelka Picard

 

Lidé

Ve všech zemích, kde Picard působí, je jejím cílem udržovat tradice, zabezpečovat pracovní místa, neustále zlepšovat výrobní a bezpečnostní standardy a zaručovat spravedlivé odměňování. Picard je proti dětské práci.

Ve všech výrobních závodech má většinový podíl a nepřenáší odpovědnost na subdodavatele. Díky tomu může zajistit nejvyšší standardy.

Kromě sídla v Obertshausenu, v roce 1976, Picard založila výrobní závod v Tunisku. Následovaly další továrny: Čína v roce 1982, Bangladéš v roce 1995 a Ukrajina v roce 2011. Picard od počátku podporovala rozvoj znevýhodněných regionů na místě a přikládala velký význam spravedlnosti v rámci částí společnosti a vůči všem ostatním zúčastněným stranám.

Kromě internacionality, kterou ztělesňuje, se Picard hluboce zavazuje k zásadám a standardům rodinné firmy. To podtrhuje také její sociální závazek: vlastní mateřská školka v Bangladéši umožňuje zaměstnancům chodit do práce a souběžně se učit číst a psát. Péče o zdraví je také důležitá pro Picard. Zaměstnancům nabízí možnost podstoupit pravidelné lékařské prohlídky na místě. Kromě toho propaguje sportovní a kulturní aktivity zaměstnanců ve volném čase.

 

Pánská kožená taška Picard

 

Blázni do detailu

Než se kabelka Picard dostane do vaší ruky nebo na vaše rameno, projde každý její kus kůže, zip i každé jediné vlákno rukama zkušených mistrů.

Každá z až 80 jednotlivých částí a přibližně 110 různých pracovních etap tedy obsahuje všechny znalosti, zkušenosti a vášeň firmy Picard. To také zahrnuje cílené vyhledávání starých strojů, které byly kdysi použity při výrobě kabelek a tašek. Pomocí nejmodernějších technologií jsou renovovány a integrovány do produkce. Zdá se vám to jako bláznovství? Picard je blázen do detailů! Staré šicí stroje vytvářejí speciální, vysoce výrazný a individuální vzorec stehů, který žádný počítačově podporovaný konkurent nemůže vyrovnat. Výsledek? Kvalita, kterou můžete okusit všemi smysly.

Zaměstnanci jsou vyškoleni od učně až po mistra podle vysokých standardů, aby byla zajištěna výroba na německé úrovni kvality ve všech továrnách Picard.

Spíše než továrna by se dal použít příznačnější název - dílna. Právě v nich se spojí ruční výroba s tradicí předávanou po generace a vznikne řemeslo, které se v Německu stalo velmi vzácným.

 

Následující video a obrázek vás provede výrobou těchto mistrovských děl od A do Z.

Výroba kožené kabelky německé značky Picard

 

1. výběr kůže

2. design a výběr doplňků

3. sekání dílů výsekovými noži nebo na krájecím stole

4. broušení a ztenčování hran kožených dílů

5. barvení hran surové kůže

6. ohýbání lemů kožených dílů

7. slepení jednotlivých dílů kabelky

8. svatba: spojení vnějších dílů kabelky s vnitřními

9. sešití kabelky

10. leštění barvených hran

11. čištění, finální úpravy, označování kabelky

12. THE HEIDELBERG BY PICARD

 



Zpět na téma Články