Rimowa je součástí koncernu LVMH, mění se kolekce i prodejní síť

Rimowa je součástí koncernu LVMH, mění se kolekce i prodejní síť

Kufry Rimowa nyní najdete pouze v prodejně v Pařížské ulici. Co vedlo Rimowu ke zrušení sítě prodejců v celé Evropě? 

 Jaké plány a změny čekají tuto luxusní značku pod křídly francouzského luxusního giganta LVMH? A co si můžete vybrat, pokud hledáte skutečně reprezentativní kufr?


Ikonická značka Rimowa po 124 letech změnila majitele. Po čtyři generace patřila rodině Morszecků a sídlila v Kolíně nad Rýnem. 

Zakladatel, Paul Morszeck, vyrobil první lehký kufr pro zámořské cesty v roce 1898. 

Pokračovatel rodinné tradice, Richard Morszeck přišel na trh již v roce 1937 s kufrem z hliníku, který se stal legendou. 

Současný majitel, 63letý Dieter Morszeck, vede firmu již od roku 1976 a právě on ze značky Rimowa s nezaměnitelnými drážkami učinil kultovní brand světového významu. 

Spojení Rimowy a LVMH - syn majitele LVMH Alexandre Arnault s majitelem Rimowy D.Morszeckem Rozhodnutí prodat tradiční německou rodinnou značku největšímu gigantu v oboru   luxusního zboží, koncernu LVMH bylo překvapující, ale logické. 

 Spojení s Louis Vuitton přinese firmě Rimowa ještě větší prestiž a také umožní posílit   její   postavení jako skutečné globální luxusní značky. 

 Louis Vuitton koupil 80% podíl za 640 mil EUR. 

 Sídlo Rimowa se přesunulo do Paříže a společnost ihned začala s rozsáhlými změnami. 

Na prvním místě změnila kolekce, design kufrů a také logo. Kufry TOPAS, nejznámější kolekce z hliníku, se po redesignu jmenuje ORIGINAL. 

Výrobní hala v Pelhřimově Polykarbonátové kufry, které se od roku 1997  vyrábí v Pelhřimově, se rovněž   změnily, namísto kolekcí Salsa , Salsa Air či Salsa De Luxe nyní můžete vybírat z  kolekcí Essential a Essential Lite.

 

 

 

 

Razantně se změnil i přístup značky k prodejcům a zpřísnila se kritéria pro prodejní síť Rimowa. 

Rimowa aktuálně snížila počet prodejních míst v Německu ze 450 na necelých 50.

Také v České republice se nyní Rimowa prodává pouze ve vlajkové lodi - butiku v Pařížské ulici. 

 Rádi bychom otevřeli prodejnu Rimowa na Václavském náměstí v připravovaném projektu SAVARIN  (podzim 2022). 

 Do té doby budeme pro vás prodávat ty nejlepší alternativy ke kufrům Rimowa: Těšit se můžete ze značek Hartmann, Titan či těch nejluxusnějších řad světového lídra cestovních zavazadel, firmy Samsonite

LITE-BOX-ALU - luxusní hliníkové kufry pro náročné cestovatele - by Samsonite

 

 



Zpět na téma Články