Udržitelnost

Udržitelnost

Udržitelnost - není jen slovo. Je to ohleduplná cesta, po které může kráčet každý z nás. I my jsme se na tuto cestu vydali a budeme rádi, pokud nás budete následovat.


Protože nám záleží na životním prostředí a slovo udržitelnost nám není cizí, představujeme vám několik kroků, kterými se Delmas snaží vědomě postupovat po této cestě. Recyklaci nebudeme ani věnovat samostatný bod, protože ta je pro nás už dávno samozřejmostí. 

 

Konec tištěných faktur v balíčcích

Malá drobnost, kterou můžeme přispět okamžitě, a nad kterou jsme nemuseli dlouho přemýšlet. Nově dostanete fakturu ke své objednávce pouze elektronicky do emailu. A jestli si ji budete chtít vytisknout, je už jen vaše vědomá volba. Tak to pořádně zvažte. Nezabere faktura v emailu méně místa než v šuplíku?

 

Už žádné plastové věrnostní kartičky

Náš věrnostní program je pořád stejně skvělý. Za nákupy získáte body a trvalou věrnostní slevu. Ale žádnou plastovou kartičku už u nás potřebovat nebudete a k nové registraci ani nedostanete. Při nákupu na prodejně nám stačí sdělit vaše jméno nebo registrační email, podle kterého vás v systému dohledáme. Pro nákup přes e-shop budete potřebovat také jen své aktuální přihlašovací údaje. Už žádný kus plastu na důkaz věrnosti.

 

Produkty se štítkem Udržitelnost

Štítek Český výrobek nebo Bestseller už jste v naší nabídce určitě zahlédli. Poslední dobou tam ale stále častěji můžete narazit na zelený štítek Udržitelnost. Tímto štítkem nově označujeme produkty, při jejichž výrobě bylo myšleno na životní prostředí. Nejčastěji jsou to produkty vyrobené z recyklovaných nebo inovativních materiálů a produkty vyrobené s vědomou minimalizací dopadu na změnu klimatu. Jako inspiraci můžeme uvést:

 

Vybrané kolekce od značky Samsonite

Společnost Samsonite od roku 2018 uvedla na trh více než 50 produktů využívajících inovativní materiály jako je například Recyclex® - textilie vyrobená ze 100% recyklovaných PET lahví. Příkladem je oblíbená kolekce tašek a batohů na notebook Eco Wave nebo ty nejroztomilejší dětské batohy a kufříky z kolekce Happy Sammies. Novinkou, která nás zaujala, jsou také kufry z řady Magnum Eco, k jejichž výrobě byly využity recyklované kelímky od jogurtů a zmrzliny.

 

Vybrané druhy šátků a šál od značky Fraas

Německá značka Fraas se stejně jako mnoho velkých společností rozhodla kráčet po této cestě a my musíme konstatovat, že se jim to také daří na výbornou. Příkladem jsou šátky z organické bavlny nebo z viskózy s certifikátem FSC (označení výrobků, které vznikly v souladu se zásadami udržitelného lesního hospodaření). Ale pozor - už jste někdy vyzkoušeli šátek z recyklovaných PET lahví? Nevěřili byste, jak moc může být na krku příjemný. A co teprve jak je příjemný ten dobrý pocit pří jeho nošení.

 

Vybrané kolekce od značky March

Ani nizozemská značka March nezůstává pozadu. Podívejme se třeba právě na nádhernou kolekci odlehčených kufrů Mosaic, která je celá vyrobená z recyklovaných PET lahví. Pevně věříme, že vás ani nenapadlo si myslet, že by kufr z recyklovaných PET lahví, nemusel být stejně kvalitní jako ten z běžného polyesteru.

 

Vybrané kolekce od značky Heys

Co je na používání recyklovaných materiálů to nejlepší? V drtivé většině případů byste vůbec nepoznali rozdíl. Na první pohled běžná kolekce s trochu napovídajícím názvem - EcoCase, je k nerozeznání i co s kvality a odolnosti týká od běžných kufrů z polykarbonátu. 

 

a mnoho dalších. 

Samsonite sustainable

 

Opravdu už to nejde opravit?

Recyklace použitých věcí je jednou fází z celého života výrobku. K jeho výrobě bylo spotřebováno množství různých zdrojů. Ať už jde o použité suroviny nebo energie potřebné k provozu strojů, tak i čas a péče člověka, který dal vše dohromady. A plýtvat tím vším by byla škoda, nemyslíte? Proto než se rozhodnete pro koupi nového výrobku, zvažte, zda vám ten starý už opravdu nemůže sloužit. Kabelka s utrženým uchem nebo kufr s poškozeným kolečkem? To vše se dá vyřešit.

V rámci záruční lhůty se o opravu zboží rádi postaráme. Pokud se zakoupenému produktu něco stane po uplynutí lhůty, rádi vám doporučíme vhodné servisní místo, kde ho s láskou znovu uvedou do původního stavu. A samozřejmě vám i rádi poradíme, na koho se obrátit, v případě, že produkt ani nebyl kupován u nás.

Navíc u zboží některých českých výrobců poskytujeme nadstandardní servis i po uplynutí záruční lhůty za výhodné ceny po celou dobu životnosti výrobku. Všechny opravitelné vady tak opraví přímo samotný výrobce za použití originálních materiálů a technologií. 

Další informace k opravám a další důležité kontakty najdete v odkazu ZDE.

 

Jsme zatím na samém začátku udržitelné cesty, která bude ještě hodně dlouhá. Nejsme dokonalí, ale snažíme se dělat maximum. Budeme rádi, když nás na naší cestě podpoříte a už teď se nemůžeme dočkat, jaké další vylepšení vám představíme příště. A také s jakými novinkami s nálepkou udržitelnost nás oslní naši dodavatelé.

Váš tým Delmas

 



Zpět na téma Články