150. výročí firmy Gastrock

150. výročí firmy Gastrock

Od založení firmy Gastrock v roce 1868 uplynulo již 150 let. Tato německá značka se zabývá výrobou kvalitních vycházkových holí. 


Díky širokému sortimentu holí, je opravdu z čeho vybírat. Nejčastěji je používán materiál z přírodních dřevin, ale jsou vyráběny i hole z hliníku a uhlíku. Je možné vybírat z holí celo-dřevěných, hliníkových skládacích, specializovaných pro leváky/praváky, s leštěnou moderní rukojetí a mnoho dalších.

Německá firma GASTROCK se zabývá výrobou klasických vycházkových holí z různého materiálu, speciálních loveckých tyčích aj. Výsledkem je pestrý široký sortiment produktů. Neustále se vyvíjí nové produkty, které jsou přizpůsobovány zákazníkům.

Díky širokému sortimentu vycházkových holí různých tvarů, materiálu, barvy patří firma GASTROCK mezi špičku ve svém oboru. Je nejdůležitějším evropským výrobcem vycházkových holí a dodává je zákazníkům po celém světě. Zkušení zaměstnanci rodinné firmy žijí s dlouhou tradicí společnosti GASTROCK a obohacují ji svými znalostmi.

 

Materiály vycházkových holí

Dřevo

Více než polovina všech vycházkových holí od firmy GASTROCK je vyráběna ze dřeva - zejména z bukového dřeva. Tato udržitelná surovina je pro firmu velmi důležitá. Protože je původem jejich rodinného podnikání a neznečišťuje životní prostředí. Dřevo získává z místního regionu.

V posledním desetiletí vedla změna nákupního chování zákazníků k silné poptávce po vycházkových holí z uhlíku, kovu a hliníku. Představa, že hůl vyrobená z hliníku je lehčí než dřevěná, je však mylná. Dřevěné vycházkové hole jsou také lehké. Mají velmi živou strukturu a mohou být odpovídajícím způsobem zpracovávány. Výhodou dřevěné hole je, že ji lze jednoduše výškově nastavit (seříznout). Odborníci na vycházkové hole tvrdí: "dřevo není staré a zastaralé, žije".

Výroba hole Gastrock

 

Uhlík

Uhlík je preferovaným materiálem pro Nordic Walking hole a je také velmi oblíbený u žen. Karbonové tyče jsou moderní, stabilní a lehké. Jejich vysoce pevný, ale přitom pružný materiál umožňuje velmi vysokou tvrdost při nízké hmotnosti hole

Uhlíkové hole GASTROCK jsou výškově nastavitelné, aniž by bylo nutné je odřezávat nebo nikterak strukturálně měnit. 

 

Kov a uhlík

Všechny hole vyrobené v kombinaci materiálů kov a uhlík od společnosti GASTROCK se skládají z vysoce kvalitních součástí. Jsou bezpečným, stabilním společníkem pro každodenní použití. Hole z tohoto materiálu jsou také vybaveny speciálním závitovým šroubem, aby se zabránilo nežádoucímu pohybu, a aby se zajistilo pevné nastavení výšky.

 

Hliník

Hole z hliníku se skládají z teleskopických trubek. Mohou být také výškově nastavitelné a také mít různou barvu. Ve srovnání se dřevem jsou hliníkové vycházkové hole méně citlivé na nárazy. Pokud jde o hmotnost a stabilitu, existují pouze minimální rozdíly mezi dřevěnými a hliníkovými holemi. 

 

Barevné variace vycházkových holí

Vycházkové hole Gastrock

S pomocí laku je možné vycházkové hole různě povrchově upravovat. Veškerá barevná úprava se provádí s maximální péčí. Ať už se jedná o vysoce lesklé nebo matné povrchy, leštěné, či přírodní povrchy. Především jsou používány nitrocelulózové barvy, které se využívají především k ochranně povrchu podlah.

GASTROCK nabízí také speciální doplňky, zejména pro prémiové hole. Jedná se například o velmi jemné dřevo, detailní dekorace vycházkových holí nebo různé komplikované povrchové úpravy. Je samozřejmé, že GASTROCK věnuje pozornost také environmentální kompatibilitě při použití nátěrových hmot a dodržování nařízení REACH Evropské unie (regulace odpovědné manipulace s citlivými látkami).

 

Barva vycházkové hole není nanesena stříkáním, ale namáčením do barvy dvakrát až čtyřikrát pro dokonalý odstín. V závislosti na typu použitého nátěru je možné dosáhnout různých efektů. Pro nejlepší ochranu před povětrnostními podmínkami se využívá nátěr se saténovým vzhledem. Hole mohou být také upraveny dle konkrétního přání zákazníka. K dosažení obzvláště elegantního vzhledu je možné použít jiné speciální barvy nebo velmi komplexní povrchové úpravy.

 

Kontrola kvality vycházkové hole

Výběr z nejkvalitnějších materiálů

Dřevo na turistické hole jsou pečlivě vybírány z přírodních dřevin různé délky a tloušťky, kde každý kus prochází pečlivou kontrolou.

 

Dřevěné vycházkové hole

Precizní ruční práce již 150 let

Výškově nastavitelné dřevěné, kovové, uhlíkové a skládací hole lze individuálně přizpůsobit velikosti těla a jsou jeho bezpečnou oporou.

 

Rady pro správný výběr vycházkové hole

Vycházkové hole jsou moderním, ale i zdravotním doplňkem. Převážně po těžkých úrazech či autonehodách vám vycházková hůl pomůže během rekonvalescence ke správnému držení těla.

Pokud si nevíte rady s výběrem správné vycházkové hole, rádi vám pomůžeme. Zvolenou dřevěnou hůl je možné ZDARMA oříznout a zkrátit na vámi požadovanou velikost.

Jestli váháte s určením správné délky vycházkové hole, doporučujeme si prohlédnout našeho rádce: Jak správně určíte výšku své vycházkové hole.

Prohlédněte si naši širokou nabídku vycházkových holí GASTROCK pro muže i ženy.



Související produkty


Zpět na téma Články