Využijte svou sadu na manikúru na maximum

Využijte svou sadu na manikúru na maximum

Tápete pokaždé při pohledu do své sady na manikúru, k čemu tak asi mohou být ty podivné nástroje? Nůžky na nehty, kleštičky a pilník je vám určitě důvěrně známé trio v péči o nehty. K čemu je ale například takový exkavátor, rádýlko, odnímáček nebo vyštipovací kleště?


Upravené nehty jsou naprostý základ. Jistě vám nemusíme vůbec opakovat tak často omílanou větu, že nehty jsou vaše vizitka. Nemusíte však pravidelně navštěvovat kosmetický salon. S našimi sadami na manikúru zvládnete upravit své nehty hravě doma i na cestách. Je pro vás těžké se v množství nástrojů vyznat a správně je používat? Čtěte dál.

 

Nůžky na nehty 

Tenhle nástroj vám nemusíme dlouze představovat. Nůžky na nehty mají rovný tvar. Snadno s nimi zastřihnete a zkrátíte konce nehtů. Jsou určené především na úpravu nehtů na rukou. Nehty na nohou bývají tvrdší a více se pro jejich úpravu hodí speciální kleštičky.

 

Kleště na nehty

Jak již bylo řečeno, jedná o skvělého pomocníka v zastřihování nehtů na nohou. S půlkruhovým tvarem nožů dosáhnete pravidelného zaobleného kraje nehtů. 

 

Kleště na vyštipování rohů

Velmi nepříjemný moment, kdy vám zaroste nehet, vyřešíte právě tímto nástrojem. Tyto kleště mají oblé nože, díky který se vám podaří vyštípnout ostrou špičku zarostlého nehtu. Zarostlé nehty rozhodně nepodceňujte. Předejdete tak zánětům a dalším nepříjemnostem.

 

Kleště na nehtovou kůžičku (vyštipovací kleště)

Od kleští na nehty se liší ostrou špičkou a perfektně s nimi odstraníte záděru nebo přebytečnou odumřelou kůžičku. Starou kůžičku poznáte tak, že zbělá. Rozhodně se za žádnou cenu nepokoušejte stříhat živou kůžičku. Tu pouze zatlačte do nehtového lůžka pomocí dalšího speciálního nástroje.

 

Nůžky na záděrky a nehtovou kůžičky

Mají špičatou ostrou špičku a jsou dalším v řadě nástrojů pro odstranění odumřelé kůžičky a záděrek.

 

Odnímáček nebo seřezávač kůžičky

Tento nástroj poznáte podle horní části ve tvaru písmene V nebo U. Pokud si nevěříte při vyštipování nebo vystřihování staré kůžičky nehtového lůžka, sáhněte právě po něm. Před použitím kůžičku zjemněte v teplé vodní lázni nebo speciálním přípravkem.

 

Zahrnovač kůžičky, exkavátor, kopýtko, zatlačovač, rádýlko

Může být oboustranný, tupý i špičatý, kovový, plastový nebo dřevěný. Nekonečně mnoho názvů i provedení má za cíl jediné, zatlačit kůžičku nehtového lůžka, aby se nezmenšovala plocha nehtu a nepřirůstala k němu. Některé nástroje mají druhou stranu špičatou. S ní poté můžete uvolnit volný kraj nehtu pro snadnější odstranění nebo zastřižení, vyčistit si prostor pod nehty a nebo upravit přetahy při lakování.

 

Nožík nebo skalpel

Ostrý nástroj pro pokročilé na odstranění přebytečné kůžičky nebo nehtového lůžka přirostlého k nehtu. 

 

Pilník

Konečně zase něco důvěrně známého. Po stříhání zůstane váš nehet často ostrý nebo nemá požadovaný tvar. S pilníkem docílíte požadovaného efektu. Navíc pokud zvolíte safírový pilník do špičky, můžete jí nahradit exkavátor nebo vyčistit špínu pod nehty.

 

Seřezávač

Pokud si vyberete sadu doplněnou i o speciální část na pedikúru, pravděpodobně v ní najdete i tento nástroj doplněný výměnnou žiletkou. Používá se na odstranění zrohovatělé kůže na nohou.

 

Pinzeta

Většina setů na manikúru disponuje také pinzetou. Všestranný pomocník na vytrhávání obočí a odstranění dalších nechtěných chloupků.

 

 

TIP: Jakou sadu zvolit, pokud chci naprostý základ?

Poohlížíte se po sadě, která bude dostačující pro pravidelnou domácí manikúru a pedikúru a chcete pouze ty nejnutnější nástroje? Poté vám doporučujeme sady, které obsahují alespoň:

  • 1x nůžky na nehty
  • 1x pilník
  • 1x nástroj na odstranění a 1x nástroj na zastrčení nehtové kůžičky (můžete se setkat s oboustranným nástrojem tzv. 2v1)
  • 1x volitelně kleště na nehty (Pokud nemáte příliš tvrdé nehty na nohou, postačí vám standardní nůžky na nehty. Tato položka je individuální.)

Pozor: malé sady na manikúru obsahující pouze 3 a méně nástrojů jsou určené na cestování pro akutní případy. Pro zdravé a krásné nehty určitě zvolte lépe vybavenou sadu.

 

Kvalita na celý život

Naše kvalitní sady na manikúru vám vydrží na věky. Je to tedy investice na celý život. V nabídce naleznete sady od německých značek Kellermann, Erbe Solingen nebo Yes Solingen. Od českých výrobců vám můžeme vřele doporučit sady od značek Talacko nebo Uniko.

 

Důležité: s nástroji na manikúru je to stejné jako s kartáčkem na zuby. Každý člen domácnosti by měl mít svou vlastní sadu. Nezapomínejte také nástroje pravidelně desinfikovat. 



Zpět na téma Články