Příběh značky EASTPAK

Příběh značky EASTPAK

Příběh značky EASTPAK má kořeny v americké armádě. Jak se podařilo, že se batohy v profesionální kvalitě určené vojenským jednotkám dostaly k široké veřejnosti?


1952

Historie značky Eastpak se začala psát roku 1952, kdy její zakladatel Monte Goldman přišel s myšlenkou vyrábět opravdu odolné batohy pro americkou armádu, které vydrží téměř cokoliv. Byli v té době známí jako Eastern Canvas Products.

Eastpak původně vyráběl odolné batohy pro americkou armádu

1970s

V sedmdesátých letech se ocitly na ramenou studentů, kteří začali používat vojenské batohy k přenášení učebnic po areálu univerzity. Toho si všiml Monteho syn a začal ho přemlouvat, aby vytvořil kolekci batohů pro běžné nošení.

1976

O několik let později, v roce 1976, navrhli ikonický batoh pro každodenní použití vysokoškoláků. A tak se narodil batoh EASTPAK, jak ho známe dnes. Kolekce se stala oblíbenou mezi studenty i širokou veřejností.

Ikonický batoh Eastpak

1984

Postupem let si byli tak jistí svou kvalitou a odolností, že se v roce 1984 rozhodli nabídnout třicetiletou zárukou na některé batohy. A tak tomu je i nyní.

Neuvěřitelná 30letá záruka na batohy Eastpak

1985

V roce 1985 se značka EASTPAK stala první, která přidala zářivé barvy a potisky na látkové tašky.

Zářivé barevné potisky na batohy Eastpak

1999

V roce 1999 jako první přidali k látkovým zavazadlům kolečka.

2004

2004 byl rok první spolupráce s designerem Walterem Van Beirendonckem, prvním z mnoha. Mezi další spolupráce v průběhu let patří např. Raf Simons, A.P.C. a House of Hackney.

Spolupráce Eastpak se světovými designéry

2011

V roce 2011 značka EASTPAK uvedla na trh Eastpak Artist Studio (EAST), kde se shromáždili největší umělci na světě, aby přeměnili ikonický Padded Pak'r® na umělecká díla. Veškerý výtěžek putoval na konto organizace „Designers Against AIDS“ v boji proti HIV/AIDS.

2015

V roce 2015 navázali spolupráci s nikým jiným než Jeanem Paulem Gaultierem, nejslavnějším a nejvýznamnějším francouzským módním návrhářem posledních třiceti let.

Spolupráce Eastpak s Jeanem Paulem Gaultierem

Dnes

Dnes je značka EASTPAK stejná jako bývala. Dodává odvahu jít ven, hledat a objevovat co je kolem nás. EASTPAK je věrným společníkem na vašich cestách.

A to již od roku 1952.

 

Výrobky EASTPAK se staly módním doplňkem podtrhujícím image a osobní styl. Pokud máte rádi netradiční design a zároveň chcete batoh či tašku s opravdovou výdrží, funkčností a kvalitou, je pro vás EASTPAK ta správná volba.

EASTPAK nabízí na své výrobky až třicetiletou záruku, což jasně dokazuje vysokou kvalitu jejich výrobků. Vystihuje to i jejich motto "Built to Resist", respektive "Batoh, který vás přežije".

Celou kolekci EASTPAK si můžete prohlédnout pod tímto odkazem.

Chcete se dozvědět více o podmínkách třicetileté záruky značky EASTPAK? Vše si můžete přečíst pod tímto odkazem.



Zpět na téma Články